گرم مزاجان بخوانند گرم مزاجان بخوانند
به گزارش وبلاگ پشتیبانی، در طب سنتی و در گروه افراد با مزاج گرم دو نوع تقسیم بندی وجود دارد. گروهی از افراد دارای طبع گرم و تر هستند که در گروه طبع بهاری یا دموی قرار می گیرند و گروهی مزاج گرم و خشک دارند که به گروه صفرا مزاج ها مشهورند.
گرم مزاجان بخوانند
از دیدگاه طب سنتی افراد با مزاج گرم برون گرا و اجتماعی هستند و باید در مصرف بعضی غذاها مثل ماکارونی و فست فود باید پرهیز داشته باشند.
به گزارش وبلاگ پشتیبانی به نقل از تبیان گرم مزاجان دو گروه هستند:
در طب سنتی و در گروه افراد با مزاج گرم دو نوع تقسیم بندی وجود دارد. گروهی از افراد دارای طبع گرم و تر هستند که در گروه طبع بهاری یا دموی قرار می گیرند و گروهی مزاج گرم و خشک دارند که به گروه صفرا مزاج ها مشهورند.مزاج دموی یا گرم و تر
افراد با مزاج گرم و تر یا دموی دارای حجم خون بالایی هستند اشتهای زیادی برای غذا خوردن دارند و به همین دلیل معمولاً دارای اضافه وزن و چاقی هستند و رنگ چهره آن ها متمایل به قرمز است. این افراد از نظر شخصیتی، روحیه ای مهربان و برون گرا دارند و بسیار اجتماعی هستند و چون مستعد ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سکته های مغزی هستند باید از غذاهایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده نمایند.
افرادی که دارای مزاج گرم و تر یا دموی هستند بهتر است غذاهای نشاسته ای کمتر بخورند و مصرف فست فود و سرخ کردنی و غذاهای تند و پرادویه برایشان خوب نیست.
مصرف خاکشیر، تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، برگ زردآلو، هلو و انجیر برای این افراد مناسب است اما باید مصرف آب یخ، نوشابه، تخم مرغ، بادنجان، نوشیدنی همراه با غذا، ترشی، سرکه، سیر و چای را کم نمایند.
خوراکی های مناسب برای مزاج گرم و تر
لبنیات: کشک، قراقروت.
حبوبات: باقلا خشک، برنج، جو، ذرت، عدس، ماش، ارزن.
سبزیجات: گشنیز، ریواس، ترشک.
میوه ها: آلبالو، انارترش، ازگیل، بالنگ، تمرهندی، زالزالک، زرشک، زیتون، زغال اخته، سنجد، غوره، گریپ فروت، لیموعمانی، نارنج.
فرآورده حیوانی: گوشت گاو، گوشت بز، سیرابی، قلوه گوسفند.
توت و بذرها: بارهنگ، تمشک، شاه توت.
ادویه ها و چای های سنتی: قهوه، نشاسته.
مغزهای گیاهی: بلوط، شاه دانه، شاه بلوط.
مواد فرآوری شده: سرکه.
نکاتی را که باید در زندگی روزمره رعایت کنید: (مزاج گرم و تر)
1- از غذاهای با فیبر بالا استفاده نمایید تا اجابت مزاج طبیعی داشته باشید.
2- انجام حجامت سالی 2 الی 3 بار برای شما خیلی مفید می باشد.
3- کم خوری و استفاده از غذاهای کم کالری و ساده، بخصوص در ماه های گرم سال برایتان مفید است.
4- بهتر است از مصرف زیاد ادویه های تند و انواع شور، گوشت زیاد، غذاهای نشاسته ای (ماکارونی، برنج، سیب زمینی) و گرمی جات، پرهیز کنید.
5- خوردن آب و چای را حتی المقدور با چند قطره آب لیموشیرین تازه همراه کنید.
6- هر روز 15 الی 30 دقیقه پیاده روی و یا دویدن صبحگاهی داشته باشید.
7- شش تا هفت ساعت خواب در شبانه روز برای شما کافی می باشد.
غذاها و نوشیدنی هایی که مصرف مستمر یا زیاده روی در آن ها برای افراد با مزاج گرم و تر مناسب نیست:
گوشت ها و غذاها: گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، جگر، اردک، تخم اردک و مرغابی، رشته فرنگی، ماکارونی، کیک ها و بیسکویت ها
سبزیجات: زیتون، زنجبیل تازه، پیاز، سیر، نعناع، شوید
آجیل و میوه جات: خرما، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر، انگور
دانه ها و حبوبات: گندم
روغن ها: روغن کرچک، روغن زیتون، روغن آفتابگردان
ادویه جات: فلفل سیاه، فلفل سفید، زنجبیل خشک شده، رازیانه، آویشن
نوشیدنی ها و شیرین نماینده ها: عصاره انبه، آب انگور، آب گرم، عسل، شکر، نمک، چای های گیاهی با طبع گرم و اغلب غذاهای شور و شیرین
برای افراد با مزاج گرم و خشک مصرف بالای سیر، پیاز، ادویه های تند، گوشت قرمز، موز، خربزه، آناناس، انجیر، غذاهای سرخ نموده، گردو، پسته، فندق و نارگیل مضر است. مصرف زیاد این نوع مواد غذایی بدن این افراد را از حالت تعادل خارج می نماید
صفرا مزاج یا گرم و خشک
افراد با طبع گرم و خشک، این افراد لاغراندام هستند و رنگ چهره شان سفید است. این افراد دچار دهانی خشک هستند کم خواب بوده و به مصرف ترشی علاقه دارند به طوری که مصرف لواشک و سرکه و غذاهای سرد مثل خیار و کاهو علاقه دارند. این گروه از افراد نباید پرخوری نمایند و باید مصرف شیرینی را کم نمایند. همچنین غذاهای پرحجم مثل آش رشته و ماکارونی برایشان مفید نیست.
میوه هایی مثل انار و شاتوت، زرشک، تمشک، زردآلو، هلو، سیب، گلابی و خیار برای آن ها مفید است و مصرف هویج، کاهو، کدو، اسفناج، گشنیز و نخودفرنگی برایشان توصیه می گردد.
غلامرضا کرد افشاری، متخصص طب سنتی نیز در خصوص افراد با مزاج گرم و خشک می گوید: این افراد لاغراندام بوده و رنگ چهره آن ها متمایل به زردی است. تحمل گرما را ندارند و معمولاً خواب کمی دارند. افراد با مزاج گرم و خشک، عطش زیاد و دهانی خشک دارند، زود عصبانی می شوند و زود هم آرام می گیرند. این افراد پرجنب وجوش و پرانرژی هستند.
برای افراد با مزاج گرم و خشک مصرف بالای سیر، پیاز، ادویه های تند، گوشت قرمز، موز، خربزه، آناناس، انجیر، غذاهای سرخ نموده، گردو، پسته، فندق و نارگیل مضر است. مصرف زیاد این نوع مواد غذایی بدن این افراد را از حالت تعادل خارج می نماید و آن ها را دچار علائمی مثل خشکی پوست، اضطراب، بی خوابی و تپش قلب می نماید.
در مقابل، مصرف سوپ جو و گوشت مرغ، آش تشکیل شده از ماست، کدو، اسفناج و گشنیز برای آن ها مناسب است.
و اما شربت های مناسب برای این گروه نیز شربت لیمو، آلو، نارنج، ماءالشعیر، سکنجبین و دوغ ترش است و مصرف هویج، انار، سیب، گلابی، آلبالو، زرشک، گوجه سبز، کدو و اسفناج برای این افراد توصیه می گردد.
منبع: جام جم آنلاین